detector.media
30.11.2019 16:36
Facebook виправив допис одного з користувачів на вимогу уряду Сінгапуру
Facebook виправив допис одного з користувачів на вимогу уряду Сінгапуру
На думку влади країни, у дописі міститься неправдива інформація.

Про це повідомляє DW.

Як зазначили у Facebook 30 листопада, вони змушені були вдатися до такого кроку після відповідного звернення уряду Сінгапуру.

Наразі на початку допису розміщено зауваження: «Цей пост містить помилкові твердження про факти», - а також посилання на офіційну позицію уряду Сінгапуру.

«Я ще не прийняв остаточне рішення, чи хочу я оскаржувати це, але якщо ви подивитесь на моє оригінальне повідомлення та причини, з яких уряд зробив це, ви можете побачити, що вони вкладають мені слова в рот, щоб обгрунтувати свої висновки: як вони говорять, мої слова "мають на увазі те і мають на увазі це". Вони просто вибрали 4 пункти, де я запропонував свою думку, зробили висновок, що це факти, а потім включили багато інших невідповідних тверджень у свою корекцію 15 пунктів того, що я написав», - зазначив автор допису Бред Боуєр в одному з наступних дописів у соцмережі.

У травні 2019 року у Сінгапурі ухвалили закон про боротьбу з фейковими новинами. Він передбачає можливість звернутися до соцмереж з вимогою виправляти дописи користувачів. За невиконання вимоги урядовців передбачене покарання – до 10 років ув’язнення та штрафи в розмірі до 1 млн сінгапурських доларів ($735 тис.).

У Facebook сподіваються, що цей закон не впливатиме негативно на свободу слова у Сінгапурі, а його імплементація буде «зваженою і прозорою».

Ілюстрація з офіційного порталу уряду Сінгапуру

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY