detector.media
28.11.2019 16:18
Фільм «Додому» показали членам Американської кіноакадемії
Фільм «Додому» показали членам Американської кіноакадемії
Дебютну повнометражну стрічку кримськотатарського режисера Нарімана Алієва показали в Голлівуді в рамках промокампанії на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє Благодійний фонд Ігоря Янковського, який виділив тревел-грант на поїздку представників знімальної групи фільму до США.

Покази української драми «Додому» відбулися в Голлівуді 19 та 20 листопада. Стрічку показали в найстарішому кінотеатрі The Montalban, також влаштували закритий показ для членів Американської кіноакадемії у Soho House. У рамках промокампанії було організовано обід для членів Американської кіноакадемії, на якому вони могли поспілкуватися з режисером Наріманом Алієвим і продюсером Володимиром Яценком

Як писав «Детектор медіа», фільм «Додому» було обрано Українським оскарівським комітетом претендентом на премію «Оскар» від України. Державне агентство України з питань кіно виділило 700 тис. грн на промокампанію стрічки закородоном, з можливим дофінансуванням. Наразі стрічка знаходиться в лонглисті премії.   

Нагадаємо, «Додому» вийшов в національний прокат 7 листопада. Наразі стрічку у кінотеатрах подивилися понад 20 тисяч глядачів, а бокс-офіс складає понад 1,8 млн грн. 

Українська прем'єра стрічки відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де він був представлений у Міжнародній конкурсній програмі та взяв гран-прі фестивалю. Світова прем'єра відбулася в травні 2019 року в Каннах у межах конкурсної програми «Особливий погляд». У липні цього року «Додому» став найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF) та найкращим іноземним фільмом у Стамбулі. У жовтні стрічка отримала три премії кінокритиків «Кіноколо».

Продюсер обіцяє, що фільм вийде в прокат у Франції, Великій Британії, Китаї, Туреччині та країнах Бенілюксу.

За сюжетом, у кримського татарина Мустафи старший син гине в АТО. Батько приїжджає до Києва, куди після анексії Криму переїхали його діти, щоб повернути додому молодшого сина і забрати тіло свого первістка та поховати його на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Сценаристи – Наріман Алієв та Марися Нікітюк.

Продюсер – Володимир Яценко. Виробник – LimeLite. Фільм створено за підтримки Міністерства культури України за результатами конкурсу «патріотичних фільмів». Дистриб’ютор – «Артхаус трафік».

Фото: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY