detector.media
Детектор медіа
28.11.2019 09:58
Зоозахисники хочуть притягнути до відповідальності творців фільму «Історія Лізи» за жорстоку сцену
Зоозахисники хочуть притягнути до відповідальності творців фільму «Історія Лізи» за жорстоку сцену
Користувачі соцмереж обурені кадрами із втопленням цуценят

Нещодавно в український прокат вийшов фільм режисера і сценариста Олександра Жовни «Історія Лізи», знятий за підтримки Держкіно та Міністерства культури України. Та невдовзі в соцмережах розгорівся скандал, пов’язаний зі стрічкою. На офіційній сторінці організації захисників тварин UAnimals у Фейсбуці виклали офіційний трейлер фільму, в одній зі сцен якого показані потопаючі цуценята. Зоозахисники вимагають притягнути до відповідальності творців фільму та наголошують, що, за їх інформацією, кадри не є графікою і потопаючі цуценята в кадрі реальні.

«Ми раді розвитку українського кіно, втім зафіксоване на відео є фактом жорстокого ставлення до тварин, – йдеться в заяві зоозахисників на Фейсбуці. – Автори цього мають понести відповідальність! Готуємо заяву про злочин і вимагаємо пояснень від режисера Олександр Жовна та ДержКіно України, за підтримки якого виходить стрічка».

Нагадаємо, що «Історія Лізи» – повнометражна ігрова картина виробництва української компанії «Трумен Продакшн». Проект із робочою назвою «Солодка ілюзія життя» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно України. Автором сценарію та режисером фільму є Олександр Жовна, продюсером – Валерій Калмиков. Державна фінансова підтримка проекту становить 3 млн 704,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 7 млн 409 тис. 52 грн.

В липні 2019 року стало відомо, що права на телевізійні покази та розміщення на VOD платформі в країнах Центральної Європи  фільму придбала компанія HBO.

Фото: persha.kr.ua

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY