detector.media
26.11.2019 19:11
«Інтер» покаже документальний проєкт до дня народження Бориса Патона
«Інтер» покаже документальний проєкт до дня народження Бориса Патона
30 листопада об 11:00 телеканал «Інтер» покаже прем'єру документального проекту власного виробництва «Борис Патон. Людина майбутнього».

Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

Борис Євгенович Патон - двічі Герой Соціалістичної Праці, перший Герой України, найстарший в світі президент державної Академії наук. 27 листопада 2019 роки йому виповнюється 101 рік.

«Борис Патон - не просто свідок головних подій, які пережило людство за останні 100 років. Він їх учасник, один з тих, хто створював історію. Допоміг перемогти у Великій Вітчизняній війні і захистити світ від ядерної катастрофи. Зробив космос ближче до людини, допоміг здійснити прорив в медицині і врятувати тисячі життів після аварії на ЧАЕС. Сьогодні відблиски патонівського зварювання опромінюють весь світ. І навіть зараз, незважаючи на поважний вік, Борис Євгенович продовжує працювати майже цілодобово», - розповідають на каналі.

Народився він 27 листопада 1918 року - в день, коли почала свою діяльність Національна академія наук України, яку він очолює вже понад півстоліття. На сьогоднішній день він найстарший президент державної Академії наук в світі - і за віком, і за терміном перебування на посаді.

У документальному проєкті телеглядачів чекає ексклюзивне інтерв'ю з Борисом Патоном. Також про нього розкажуть знамениті вчені, історики, космонавти і лікарі. Ті, хто знайомий з Борисом Євгеновичем, хто співпрацював з ним і хто використовує розробки вченого в своїй роботі. Практично весь документальний проект побудований на інтерв'ю.

Окрему увагу у фільмі буде приділено відносинам Бориса Патона з батьком Євгеном Оскаровичем, по стопах якого пішов академік. Також йтиметься і про дружбу двох великих людей - видатних вчених Бориса Патона і Сергія Корольова.

Автор проєкту - Єгор Висоцький, режисер-постановник: Ольга Лазебник.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY