detector.media
26.11.2019 15:26
На Тернопільщині посадовці перешкоджали знімальній групі «1+1», поліція відкрила провадження
На Тернопільщині посадовці перешкоджали знімальній групі «1+1», поліція відкрила провадження
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

У Тернопільській області 25 листопада між знімальною групою телеканалу «1+1» та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, а саме: двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста та зачинили його в службовому кабінеті, а також пошкодили відеофайл запису самого інциденту. Про це повідомляється на сайті поліції області.

За словами начальника Борщівського відділення поліції Андрія Свинарчука, конфлікт уже був вичерпаний, коли поліція приїхала на виклик оператора знімальної групи. «У ході перевірки стало відомо, що суперечка виникла між журналістами телекомпанії 1+1 й "героями" сюжету – працівницею РДА та її сином. Знімальна група виконувала редакційне завдання і готувала матеріал до ефіру "Про неоплату послуг відеозйомки весілля"», – сказав він.

За словами журналістів, вони зайшли до кабінету начальника одного з відділів райдержадміністрації. «Після запитання про неоплату послуг, син держслужбовця виштовхав за межі кабінету оператора, а журналіста закрив всередині та не випускав», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що журналіст та оператор не отримали тілесних ушкоджень, майно також було ціле. За словами представників телеканалу, єдине, що пошкодили учасники суперечки – відеофайл запису самого конфлікту.

Натомість держслужбовець каже, що знімальна група не представилася, а одразу почала ставити питання про неоплату послуг оператору. Чиновниця заборонила себе знімати і нібито показала журналісту квитанцію на суму 2800 гривень, перерахованих за виконану роботу.

Нагадаємо, у Києві 6 вересня під час зйомок сюжету про водіїв на журналістку програми «ДжеДАІ», що виходить на телеканалі «2+2», Катерину Колган напав водій Porsche Panamera, якому вона зробила зауваження. Кореспондентка розповіла, що він вдарив її та вибив у неї з рук телефон, після чого переїхав його заднім колесом та втік. У коментарі «Детектору медіа» речниця Головного управління Національної поліції в Києві Оксана Блищик повідомила, що за цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ.

Фото: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY