detector.media
25.11.2019 20:20
Юлія Сінькевич планує звертатися до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно
Юлія Сінькевич планує звертатися до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно
Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич не пройшла останній етап відбору на посаду голови Держкіно.

Про подальші кроки Юлія Сінькевич розповіла в коментарі «Еспресо».

«Сьогодні у нас було два раунди перемовин з керівником (головою Національного агентства України з питань державної служби Олександром Стародубцевим - ред.). Є кілька варіантів: або мій адвокат готує позов до суду, а також обговорюється вимога зустрітися з іншими членами комісії та послухати їхні пояснення. Поки в мене немає відповіді, чи готові вони на цю зустріч. Інший варіант - пропонується звернутися до Кабміну, щоб вони, можливо, видали додаткові розпорядження щодо самоперегляду результатів співбесіди. Повторний конкурс - це для мене крайній варіант», - сказала вона.

За словами пані Юлії, конкурсна комісія є незалежною і не підпорядковується агентству. Тому вона не може сказати, що були якісь маніпуляції, але й не виключає таку можливість.

«Сьогодні на камеру були показані протоколи, де члени комісії, які були закодовані під номерами, ставили нулі великій кількості кандидатів», - зазначила Сінькевич.

Українська кіноакадемія повідомляє, що наразі надіслано два запита до Національного агентства України з питань державної служби з проханням надати зведену інформацію про середні бали та протокол засідання конкурсної комісії.

За даними кіноакадемії, лист на Кабмін щодо перегляду конкретних результатів розсилатимуть асоціаціям та громадським організаціям для підписання. Водночас юристи вже готують позов до суду.

Нагадаємо, 4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. 9 листопада на сайті НАДС оприлюднили перелік з 8 кандидатів на посаду голови Держкіно.

17 листопада кандидати на посаду голови Держкіно мали презентувати свої програми, але на той час єдиною кандидаткою на посаду залишилась Юлія Сінькевич.

21 листопада стало відомо, що пані Сінькевич не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не проходить далі.

Представники української спільноти написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. 

В інтерв'ю «Детектору медіа» Юлія Сінькевич розповіла, як прийшла в кіно та чому хотіла очолити Держкіно, а також про Одеський фестиваль, успіхи українського кіно у світі, проблеми та виклики, що стоять перед українською кіноіндустрією, і способи їх вирішення.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY