detector.media
23.11.2019 15:32
У ЄС вважають російський закон про «іноземних агентів» тривожним кроком проти вільних ЗМІ
У ЄС вважають російський закон про «іноземних агентів» тривожним кроком проти вільних ЗМІ
Європейський союз неодноразово заявляв, що чинне російське законодавство щодо визнання неурядових організацій та ЗМІ «іноземними агентами» обмежує здійснення основних свобод.

Про це йдеться у заяві речниці ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, оприлюдненій 23 листопада, повідомляє «Європейська правда».

«Беручи до уваги і без того обмежений простір для вільних ЗМІ в країні, подальше розширення сфери дії законодавства є ще одним тривожним кроком проти вільних і незалежних ЗМІ і доступу до інформації, а також новою спробою змусити замовкнути незалежні голоси в Росії», - йдеться у заяві речниці ЄС.

Вона додала, що ця практика явно суперечить зобов'язанням Росії в області прав людини. За словами речниці, ЄС підтримує позицію ОБСЄ та закликає Росію скасувати закон.

Нагадаємо, Державна дума Росії 21 листопада 2019 року ухвалила в третьому й остаточному читанні законопроєкт, що дозволяє визнавати «іноземними агентами» фізичних осіб, які поширюють матеріали ЗМІ – «іноземних агентів» або беруть участь в їх створенні. Для набуття чинності закон має ухвалити Рада федерації Росії і підписати президент.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY