detector.media
22.11.2019 20:10
В Україні створили соціальну рекламу про те, як виживали під час Голодомору
В Україні створили соціальну рекламу про те, як виживали під час Голодомору
Проєкт створено командою Музею Голодомору до Дня Пам'яті жертв геноциду українського народу 1932-1933 років, вчиненого радянською владою.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на пресслужбу музею.

Так, у Києві побачити соціальну рекламу можна буде на постерах на станціях метро «Хрещатик», «Печерська», «Дорогожичі», «Палац Спорту», а також на сітілайтах у Печерському, Шевченківському, Подільському районах міста до кінця листопада.

«Те, що зображено на плакатах, важко назвати їжею. Щоб вижити люди вживали в їжу шкіряні ремені й чоботи, юшку з листя дерев й подорожників, коржики із тирси, товчені жолуді. Те, що сталося 86 років тому, важко назвати життям», - йдеться в повідомленні.

Голодомор 1932-33 років забрав життя понад 7 млн людей. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей. Зникали не лише сім’ї, а й цілі села. 

«Навесні 1933 ми з батьком і братом часто ходили в поле ловити мишей і ховрахів. М'ясо впійманих тварин з'їдали, а шкурки мама здавала і могла отримати за них трохи пшона або борошна», - цитує Музей Голодомору спогади Олександра Форменока, який у віці 11 років пережив Голодомор у селі Олексіївка Дніпропетровської області.

Крім України, Голодомор визнали геноцидом 15 держав, серед яких Канада, Польща, Португалія, Грузія, Литва, Латвія, Естонія та інші.

Ще дев'ять країн, а також ПАРЄ і Європарламент приймали резолюції про засудження Голодомору як злочину радянського тоталітарного режиму проти українського народу.

Нагадаємо, 23 листопада телеканал Суспільного мовника «UA: Перший» упродовж дня транслюватиме програми, фільми і спецпроєкти до Дня пам’яті жертв голодоморів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY