detector.media
21.11.2019 18:30
«Видавництво Старого Лева» продало права на публікацію двох книжок російській компанії
«Видавництво Старого Лева» продало права на публікацію двох книжок російській компанії
Російське видавництво поширюватиме ці книжки і в РФ, і в Україні, кошти з їхнього продажу надходитимуть до Росії.

На це звернув увагу у Facebook видавець і художник Ілля Стронговський, пише «TheБабель».

«"Видавництво Старого Лева" продало права на публікації двох своїх книжок "Я так чую" і "Я так бачу" російському видавництву "Манн, Іванов, Фарбер"», - йдеться в його повідомленні.

«Я так чую» і «Я так бачу» - це пізнавальні книжки для дітей творчої майстерні «Аґрафка» про аудіовізуальне сприйняття світу.

«Оскільки МІФ імпортує книжки і в Україну, "Аґрафка" російською тепер продається не тільки в Росії, але й в Україні. Але гроші за неї російською йдуть в Росію. Романа Романишин, Андрій Лесів (засновники творчою майстерні "Аґрафка" - ред.), будь ласка, мотивуйте появу ваших книжок російською в Росії (а отже і безперечного продажу цих імпортованих видань тут в Україні), може, вас в заручниках тримають, то моргніть? А то тут у нас війна роками, тисячі вбитих, території загарбані, а зробила все це держава, де ваші книжки видали і цими грошима вам за права заплатили. Нічого не муляє?» - цдеться в дописі Іллі Стронговського.

Автор видань «Я так чую» і «Я так бачу» Андрій Лесів підтвердив «TheБабелю», що книжки справді були видані російським видавництвом, а гонорар за продаж ліцензії переказаний на благодійність.

«Видання наших книг розглядаємо як культурну експансію у вороже культурне середовище», - наголосив він.

У «Видавництві Старого Лева», зазначає «TheБабель», рішення продати права на книжки до Росії пояснили тим, що «таким чином популяризовують українську книжку і на ворожій території в тому числі». Також у видавництві заявили, що понад третину українського ринку досі посідає російська книжка.

«За останні роки в Україні вийшли десятки книжок, перекладених з російської, права на які придбано в Росії і податки з яких теж заплачені українськими грошима. Крім того, так склалося історично, що кожна, напевно, десята книжка іноземних авторів в Україні купується через "Литературное агентство Синопсис, с отделениями в Лондоне и Москве", яке "на территории России, Украины и стран Балтии является субагентом наиболее влиятельных издательств и литературных агентств Великобритании, США и Европейских стран". Давайте говорити про ці стандарти в ширшому контексті, а не лише вибірково», - прокоментували у видавництві.

За книжку «Я так бачу» у 2018 році «Аґрафка» стала переможцем на міжнародному конкурсі професійного ярмарку дитячої книжки «Bologna Ragazzi Award 2018» у номінації «Non Fiction».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY