detector.media
21.11.2019 17:15
В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»
В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»
В Україні 21 листопада презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті», метою якої є підвищити розуміння викликів для інтернету та можливих рішень для ініціаторів законопроєктів на тему інтернету у Верховній Раді України.

Книгу презентували ГО «Інтерньюз-Україна» та Українська фундація безпекових студій, передає «Укрінформ».

«Ми дуже сподіваємося на те, що цей продукт буде корисний для тих, хто буде розробляти законодавство, яке стосується правовідносин в онлайн. Розраховуємо, що цей продукт буде прочитаний народними депутатами всіх фракцій, їхніми помічниками, представниками державних органів влади, а також тими, хто схвалює рішення дуже часто незрозумілі для громадського сектору», – сказав керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз.

За його словами, Зелена книга напрацьовувалася протягом восьми місяців. У роботі брали участь державні і недержавні стейкхолдери в сфері розвитку інтернету та інформаційної політики. Автори формували спільний погляд на проблеми в інформаційній сфері, включно з питаннями свободи інтернету та цифрових прав.

На думку авторів книги, права людини в онлайн або ж цифрові права мають бути закріплені на рівні з іншими основними правами, зокрема в Конституції України. Їх зміст має відповідати вимогам Ради Європи.

«Попри оновлення українського законодавства в сфері кібербезпеки, у частині вимог щодо стандартизації кіберзахисту держава все ще використовує застарілі підходи. Оновлення підходів щодо кіберзахист, у тому числі з більш широким використанням міжнародних стандартів ISO27001 та NIST має стати ключовим при формуванні державної політики в цій сфері, а процес оновлення таких вимог має стати предметом широкого державно-приватного діалогу, вважають розробники книги», – йдеться в повідомленні.

Крім того, автори переконані, що на законодавчому рівні варто сформулювати поняття «управління інтернетом».

Захід відбувся в рамках проєкту «Зелена книга з управління інтернетом та інформаційної політики в Україні як інструмент адвокації в процесі вироблення рішень», який реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Counterpart International, Inc». Партнер проєкту – Українська фундація безпекових студій.

Нагадаємо, активісти та експерти понад сотні громадських організацій пропонують Кабінету Міністрів України запровадити систему автоматичного блокування інтернет-оголошень, які пропонують фейкові довідки. Такі пропозиції надійшли уряду від понад ста громадських організацій. Зокрема, він «Центру протидії корупції», «Transparency International Defence and Security», ДП «Прозорро» та інших.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY