detector.media
21.11.2019 16:45
У Фінляндії пройдуть Дні українського кіно. Покажуть три фільми
У Фінляндії пройдуть Дні українського кіно. Покажуть три фільми
З 22 по 24 листопада в Гельсінкі (Фінляндія) у рамках Днів українського кіно пройдуть покази трьох стрічок, а також відбудеться дискусія про жінок у культурі.

Про це повідомляє Держкіно України. 

На фестивалі покажуть мюзикл Олени Дем'яненко «Гуцулка Ксеня». Режисерка особисто представить стрічку разом із Русланою Хазіповою, акторкою та учасницею популярного фрік-кабаре Dakh Daughters, який виконував музичні номери у фільмі.

Також планується показ фільму «Дике поле» Ярослава Лодигіна, знятого за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». Стрічку представить акторка Руслана Хазіпова, яка зіграла в ньому одну з головних ролей. 

Також на фестивалі відбудеться показ копродукційного історичного трилера «Ціна правди» Аґнєшки Голланд, заснованого на щоденниках відомого британського журналіста Гарета Джонса, який першим відкрито заявив у Західній пресі про Голодомор в Україні. Представить фільм та проведе обговорення після показу журналістка, письменниця та авторка сценарію стрічки Андреа Халупа. 

Також у рамках фестивалю відбудеться дискусія «Жінки у культурі: виклики та досягнення» за участі українських гостей фестивалю та фінської письменниці Софі Оксанен. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY