detector.media
20.11.2019 20:04
Комітет цифрової трансформації підтримав скасування обов'язкової публікації законів в «Урядовому кур'єрі»
Комітет цифрової трансформації підтримав скасування обов'язкової публікації законів в «Урядовому кур'єрі»
Комітет Верховної Ради підтримав низку законопроектів, які змінюють місце обов'язкової публікації законів і нормативних актів.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Так, Комітет з питань цифрової трансформації на своєму засіданні підтримав проєкт Закону «Про внесення зміни до статті 130 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№ 2309). Він пропонує виключити газету «Урядовий кур’єр» з переліку видань, де обов’язково публікується інформація про утворення організаційного комітету із скликання з’їзду суддів, а також оголошення про скликання з’їзду суддів України і питань, що виносяться на його розгляд, оскільки останніми роками тираж газети скорочується і вона не може в повній мірі вважатися загальнодержавною.

У проєкті залишається обов’язковість публікації зазначеної інформації в газеті «Голос України». Окрім того, пропонується дублювати інформацію про прийняті органами влади рішення на веб-порталі «Судова влада України» (court.gov.ua).

Члени Комітету також рекомендують ВР прийняти за основу проєкт Закону «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України» (№2308), яким пропонується змінити місце обов’язкової публікації законопроекту про Державний бюджет України та щорічної інформації про виконання Державного бюджету України з газети «Урядовий кур’єр» на Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

Окрім того, члени Комітету прийняли рішення направити лист спікеру ВР про включення до порядку денного парламенту проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо опублікування нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді» (№2307).

Даним проектом передбачено, що опублікування актів Уряду, нормативно-правових актів міністерств (наказів) та рішень НКРЕКП замість друку в газеті «Урядовий кур’єр» можливо шляхом їх розміщення на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів. Після опублікування на цьому порталі нормативно-правові акти набирають чинності.

Також у законопроекті передбачено виключення з законів України вимог щодо необхідності одночасного друку в газеті «Урядовий кур’єр» та інших офіційних друкованих виданнях, офіційної інформації і залишені вимоги стосовно друку інформації в газеті «Голос України» або «Офіційному віснику України».

Нагадаємо, у 2020 році планується витратити 46,5 млн на висвітлення діяльності парламенту через телебачення і радіо, а також фінансову підтримку видання газети «Голос України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY