detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
19.11.2019 18:50
Канал «Наш» перезапустять у грудні
Канал «Наш» перезапустять у грудні
Перезапуск відбудеться на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365».

Телеканал «Наш» перезапустять на початку грудня. Канал повністю оновить сітку, у його ефірі з’являться нові програми та ведучі. Про це «Детектору медіа» повідомив представник власника каналу Євген Мураєв.

Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив. На питання, чи повернувся Євген Мураєв до управління каналом, він відповів: «Зараз маю право втручатися і робити (зміни. - ДМ)».

Він розповів, що в рамках перезапуску з’явиться багато нових авторських програм, а канал стане майданчиком, який «забезпечить рівну присутність абсолютно всіх політичних сил і думок».

«Усе буде в грудні, я думаю, до другої декади. Буде повний перезапуск, буде багато нових ведучих, форматів і всього іншого, заради чого ми будували телеканал. На жаль, за попередній рік просто не доходили до цього руки – зі зрозумілих обставин», – розповів він.

За його словами, команда думає над тим, щоб канали «Наш/Максі-ТВ» та «Наш» (ТОВ «Наш 365») існували паралельно.

«Зараз справа щодо ліцензії ["Наш/Максі-ТВ"] знаходиться у суді. Якщо нам вдасться її відстояти, у нас є технічна можливість робити кілька телеканалів на базі того апаратно-студійного комплексу, який був побудований. Цілком можливо, каналів буде два. Усе буде залежати від юридичної перспективи», – пояснив він, додавши, що суд наразі не призначили.

Євген Мураєв зазначив, що контент на каналах буде різний: «Це може робити тільки холдинг Медведчука (подібний контент або ретрансляцію. – ДМ). Ми все-таки різнопланові люди. У нас більш креативна команда». Він сказав, що на каналі «Наш/Максі-ТВ», який має розважальну ліцензію, можуть робити науково-культурологічні передачі.

Крім того, Євген Мураєв уточнив, що Олена Рудік досі працює директоркою ТОВ «Наша Прага» (юридична особа каналу «Наш/Максі-ТВ»), а Тигран Мартиросян – інформаційним продюсером ТОВ «Наша Прага». Про їхню роль на новому каналі він сказав: «Ми подумаємо. Я думаю, що вони збережуть свої позиції. Це буде залежати, у тому числі, яка буде перспектива у "Наш/Максі-ТВ"».

Він також розповів, що співпрацює з колишнім генеральним продюсером телеканалу NewsOne Дмитром Носиковим в ІТ-сфері: «З його продакшеном я досить часто мав спільні проєкти. На каналі він не присутній, але як консультанта я вважаю його кваліфікованим».

Як писав ДМ, 18 листопада стало відомо, що Євген Мураєв стане ведучим на каналі «Наш» у двох спеціальних форматах. Телеканал готується до масштабного перезапуску.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

У грудні 2018 року Нацрада винесла попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Пізніше Нацрада ще раз перевірила канал, виявила, що він не виконав розпорядження про усунення порушень, і 28 березня 2019 року вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наша Прага». У травні 2019 року суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії, оскільки канал ще оскаржує рішення Нацради від 28.03.2019 про звернення до суду щодо анулювання ліцензії.

У жотвні 2019 року ТОВ «Наш 365», власниками якого є співробітники каналу «Наш/Максі-ТВ», отримав ліцензію на супутникове мовлення з логотипом «Наш».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY