detector.media
17.11.2019 15:20
В Ірані через масові протести відключили інтернет та мобільний зв'язок
В Ірані через масові протести відключили інтернет та мобільний зв'язок
Ввечері 16 листопада без інтернету залишилося 93% території країни. Мешканці Ірану протестують проти підвищення цін на бензин.

Про це повідомляє неурядова організація NetBlocks, яка відстежує блокування інтернету в різних країнах, пише «Громадське».

За даними організації, в Ірані також перестав працювати зв'язок найбільших операторів мобільного зв'язку - MCI, Rightel і IranCell.

«Іран перебуває в розпалі майже загального національного відключення Інтернету станом на 18:45 суботи. Дані мережі в реальному часі показують, що зв’язок знизився до лише 7% від звичайних рівнів після дванадцяти годин прогресивного відключення мережі, оскільки громадські протести продовжуються по всій країні», - йдеться в повідомленні NetBlocks.

Зазначається, що акції протесту почалися 15 листопада у декількох іранських містах після того, як уряд країни вдвічі підвищив ціни на бензин і ввів квоти на роздрібний продаж палива. Через зіткнення учасників протестів з поліцією загинуло щонайменше 25 людей.

Раніше в Ірані Twitter заблокував акаунти кількох державних інформагентств. Причиною називають цілеспрямовані переслідування та утиски послідовників бахаїзму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY