detector.media
16.11.2019 14:06
Сенцов у Лондоні приєднався до флешмобу на підтримку журналіста Асєєва
Сенцов у Лондоні приєднався до флешмобу на підтримку журналіста Асєєва
Український режисер, письменник та колишній політв'язень Олег Сенцов закликав звільнити журналіста Станіслава Асєєва, якого утримують бойовики «ДНР».

Про це повідомила у Twitter директорка української служби «Радіо Свобода» Мар'яна Драч.

Вона зазначила, що Олег Сенцов 15 листопада взяв участь у заходу Міжнародного ПЕН-клубу, який розпочався із флешмобу на підтримку журналіста Станіслава Асєєва.

Український ПЕН-клуб також провів правозахисну мистецьку акцію «#FreeAseyev. День солідарності зі Станіславом Асєєвим».

Нагадаємо, 22 жовтня сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Обурення вироком та вимогу звільнити журналіста висловили президент «Радіо Свобода» та Європейська федерація журналістівпредставник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем ДезірЄвропейський союзМоніторингова місія ООН з прав людини і Amnesty International Україна.

Україна планує ініціювати в ООН питання щодо Станіслава Асєєва.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода». На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики.

Колишній народний депутат та друг Стаса Асєєва - Єгор Фірсов - вважає, що журналіста під час інтерв'ю змусили зізнаватися у нібито шпигунстві. Європейська федерація журналістів також погодилася, що «зізнання» було зроблено під примусом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY