detector.media
15.11.2019 12:59
Суд змінив запобіжний захід підозрюваному в справі вбивства журналіста Сергієнка
Суд змінив запобіжний захід підозрюваному в справі вбивства журналіста Сергієнка
Кропивницький апеляційний суд змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка в 2014 році. Його взяли під варту терміном до 12 січня 2020 року.

Про це повідомляє Іnsider.

Суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Городищенського районного суду Черкаської області, який відпустив Вадима Мельника під цілодобовий домашній арешт.

Підозрюваний брав участь у засіданні через відеозв’язок із Солом’янського суду Києва. За даними активістів, Вадима Мельника тримали в приміщенні суду, поки чекали на конвой та ухвалу із Кропивницького. Проте близько 22:20 стало відомо, що його до лікарні забрала швидка допомога. Заступник начальника поліції Солом'янського району повідомив, що Вадима Мельника звідти доставлять у СІЗО.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва, а саме: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка, за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

2 травня 2019 року Городищенський суд Черкаської області до 30 червня продовжив арешт Вадиму Мельнику, Володимиру Воронкову, Роману Недибалюку та Віктору Горбенку.
У червні цей суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника.

Фото: Іnsider

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY