detector.media
14.11.2019 12:25
Прокуратура оголосила підозру чоловіку за погрози журналістці видання «Полтавщина»
Прокуратура оголосила підозру чоловіку за погрози журналістці видання «Полтавщина»
Прокуратура Полтавської області оголосила чоловіку підозру за фактом погрози насильством журналістці в зв’язку із здійсненням нею законної професійної діяльності.

Про це 13 листопада повідомляється на сайті прокуратури.

Інтерне-видання «Полтавщина» пише, що про підозру повідомили Андрію Князеву, який, за їх даними, погрожував на своїй сторінці в Facebook журналістці цього видання Дарині Синицькій за статтю від 3 травня 2017 року «Поліція отримала доступ до приватних даних осіб, які можуть бути причетні до сутичок біля арки». Цю інформацію підтверджують й у прокуратурі: «За версією слідства, у травні 2017 року за статтю полтавець направив журналістці текстове повідомлення з погрозою насильства, а також розмістив допис із такими погрозами у своєму обліковому записі у соціальній мережі Facebook».

«За результатами судової лінгвістичної, семантико-текстуальної та психологічної експертиз 13 листопада 2019 року одному із жителів Полтави повідомлено про підозру в погрозі насильством журналісту в зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 КК України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, інтерне-видання повідомило, що поліція деілька разів відкривала та закривала кримінальне провадження. На парламентських слуханнях у листопаді 2019 року голова Національної поліції Ігор Клименко зачитав відповідь на запитання Надії Труш з Інституту масової інформації щодо Дарини Синицької. Ігор Клименко зазначив, що «особа не вважає, що погрожувала», а подальші слідчі дії — тривають.

Нагадаємо, журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій користувачі соціальної мережі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожувал зґвалтуванням і зникненням без вісті.

Фото: Полтавщина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY