detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14.11.2019 10:59
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання Коцаби
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання Коцаби
14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання ведучого Руслана Коцаби у програмі «Я так думаю» 5 листопада.

Нагадаємо, що на цей випуск програми Руслана Коцаби звернув увагу експерт «Детектора медіа» Ярослав Зубченко. Коцаба заявив, що на сході України відбувається «збройний громадянський конфлікт» і ключем до його вирішення є правова оцінка подій 2013-2014 років. Після цього пропагандист вирішив «нагадати» українцям історію.

Ось що наговорив Коцаба: «Група змовників, я так думаю, прикриваючись тисячами протестувальників, до речі, частина з яких була проплаченою, незаконно, незаконно, я так думаю, захопила владу. Кажу про те, що ви і я достеменно знаємо. Олігархи, яких влада Януковича не допускала до владного корита, раптом хитро, прикриваючись буцімто Євромайданом, патетикою Революції гідності, перехопила фінансові потоки у держави і направила їх куди? У власні кишені. Незаконне збагачення і було метою оцих “євромайданівських бариг”. А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і тому подібне. Відповідно, повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському. Київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності. І, нагадаю, саме київські змовники та, назвем так, зрадники 14 квітня 2014 року незаконно проголосили якесь там АТО. Ну і, відповідно, донецькі і луганські відповіли 12 травня, нагадую, майже через місяць пізніше, створенням так званих ДНР і ЛНР».

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає справу за позовом Нацради про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne і відкрив провадження у цій справі 22 жовтня. Нацрада вирішила звернутися з таким позовом 5 вересня через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу, за що NewsOne раніше вже отримав штраф, але не усунув порушень.

Канал NewsOne подав до суду зустрічний позов щодо скасування рішення Нацради про призначення позапланової перевірки і скасування результатів цієї перевірки. Підготовче засідання в останній справі призначено на 9 грудня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY