detector.media
13.11.2019 18:40
СБУ: Якщо експертиза підтвердить погрозу Зеленському з боку Федини - йтиметься про ув’язнення
СБУ: Якщо експертиза підтвердить погрозу Зеленському з боку Федини - йтиметься про ув’язнення
Раніше народна депутатка від «Європеської солідарності» Софія Федина записала відео, на якому висловлювалась щодо дій президента Володимира Зеленського. ГПУ відкрила провадження через її слова.

У Службі безпеки України теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. Про це в інтерв’ю виданню «Главком» сказав голова СБУ Іван Баканов.

«Я вважаю, ця справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс усе чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрите, я думаю, відповідна експертиза призначена», - зазначив він.

Голова СБУ додав, що серед політиків не тільки Федина «засвітилась» у питанні негативних висловлювань на адресу президента.

«Ми зараз не говоримо про гумор – увесь світ жартує над політиками, у цьому нічого такого немає. Але, наприклад, у законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. В українському – немає. Якщо ми зараз ініціюватимемо відповідні зміни до законодавства, нас розкритикують», - додав Іван Баканов.

Нагадаємо, що депутатка Софія Федин і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговрили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області.

«Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп «Слуги народу» Олександр Качура, який і поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY