detector.media
12.11.2019 16:38
14 листопада – дискусія на тему «Хто і як має контролювати журналістів?»
14 листопада об 11:00 Український кризовий медіацентр організовує дискусію представників медіаспільноти та влади на тему «Хто і як має контролювати журналістів?».

Під час дискусії обговорюватимуть ініціативи, що пролунали під час парламентських слухань «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення» 6 листопада.

Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський під час цих слухань заявив, що держава повинна захищати права журналістів, але й самі медійники повинні нести відповідальність за поширення маніпулятивних матеріалів. Він зазначив, що ініціюватиме введення адміністративної, та кримінальної відповідальності за маніпулювання громадською думкою, замовлення або здійснення такого маніпулювання.

Під час цих же слухань депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко запропонував запровадити для ЗМІ принцип «фейрплей»: «скільки заробляєш, стільки витрачаєш» та застосовувати певні санкції до медіа, які постійно є збитковими. За його словами, що таку ініціативу планують представити у проекті закону про медіа до кінця 2019 року.

Обидві ініціативи викликали резонанс як такі, що можуть стати інструментами тиску на журналістів.

Український кризовий медіацентр запросив до дискусії авторів ініціатив та представників медіаспільноти.

Питання до обговорення:

До участі запрошені:

Час та місце: 14 листопада (четвер), 11:00 – 12:30, пресцентр Українського кризового медіацентру (вул. Хрещатик, 2, «Український дім»).

Формат заходу: почергові виступи спікерів (у межах 5 хвилин), дискусія, запитання-відповіді.

Відбуватиметься пряма трансляція. Акредитація ЗМІ – на місці за редакційними посвідченнями.

За підсумками події УКМЦ готує публікацію з ключовими тезами учасників дискусії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY