detector.media
11.11.2019 10:54
Ткаченко про указ Зеленського щодо медіа: Питання цензури взагалі не стоїть
Ткаченко про указ Зеленського щодо медіа: Питання цензури взагалі не стоїть
Голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики, народний депутата від «Слуги народу» Олександр Ткаченко розповів, що в себе включатиме закон про медіа. Зокрема, «вимоги та стандарти новин», про які йшлося в указі президента, він назвав «технічною помилкою».

Про це повідомляє 5 канал.

«У формулюванні певна технічна помилка. Мова йде про прийняття медійного закону, у межах якого буде обговорюватися те, про що ми, власне, говорили раніше. Що трактувати дезінформацією, фейками і яким чином визначаються ці категорії. Особливо, коли мова йде про ЗМІ держави-агресора і їхню, власне, політику на українських теренах. Я думаю, що питання цензури взагалі не стоїть і в Україні це питання не обговорюється», – пояснив Олександр Ткаченко.

Як писав ДМ, 9 листопада президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити положення щодо «вимог та стандартів новин». Цей законопроєкт має бути винесений на розгляд парламенту до кінця року. У медіаспільності указ президента викликав обурення через те, що влада нібито планує нав'язувати стандарти новин.

Натомість міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пояснив, що влада не планує регулювати стандарти новин. Він назвав це формулювання «термінологічним непорозумінням».

Нагадаємо, раніше голова парламентського комітету гуманітарної та інформполітики, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко повідомив, що до кінця 2019 року його комітет планує внести законопроєкт про медіа. Зокрема, в ньому планують передбачити санкції для ЗМІ, які є збитковими.

Також міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський висловив думку, що потрібно на законодавчому рівні захищати інформаційне поле від маніпуляцій, а журналістів – від тиску.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY