detector.media
10.11.2019 10:12
Бородянський: «Вимоги та стандарти новин» в указі Зеленського - це термінологічне непорозуміння
Бородянський: «Вимоги та стандарти новин» в указі Зеленського - це термінологічне непорозуміння
Влада не планує регулювати стандарти новин, пояснив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Про це він написав у Facebook.

«Шановні журналісти! Вас правильно стурбувала та обурила наявність в Указі президента слів про встановлення "вимог та стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникало через помилкове застосування терміну "стандарти новин" в документах МКМС (Міністерства культури, молоді та спорту – ред.). Ми не збирались і не збираємось регулювати стандарти новин. Це право - виключно професійної спільноти», - йдеться в дописі Володимира Бородянського.

Він додав, що влада має намір ввести поняття «небезпечна інформація», «дезінформація», «недостовірна інформація», оскільки це є «дуже важливим в умовах інформаційної війни з РФ та можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором».

«Введення визначень характеру інформації, як то новинна, розважальна, гумористична і т.п. разом з можливим обов’язком позначати поширюваний контент відповідно до того виду контенту, до якого відноситься інформація. Це є частиною належного інформування громадян і реалізацією їх права на інформацію», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 9 листопада президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити положення щодо «вимог та стандартів новин». Цей законопроєкт має бути винесений на розгляд парламенту до кінця року. У медіаспільності указ президента викликав обурення через те, що влада нібито планує нав'язувати стандарти новин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY