detector.media
09.11.2019 15:00
До Верховної Ради внесли законопроєкт про вдосконалення у сфері доступу до інформації
До Верховної Ради внесли законопроєкт про вдосконалення у сфері доступу до інформації
Авторка законопроєкту - колишня журналістка, а нині народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їх окремих положень» було зареєстровано у Верховній Раді 5 листопада, повідомила Ольга Василевська-Смаглюк на своїй сторінці у Facebook.

«Цей проект має цікаву історію. Його розробляли представники громадських організації в сфері доступу до публічної інформації разом з працівниками Уповноваженого ВРУ з прав людини ще у 2016 році. Його також схвально оцінювали представники Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи “Зміцнення інформаційного суспільства в Україні” та проекту Ради Європи та Уряду Канади “Впровадження європейських стандартів в українському медіа середовищі” у 2016 році. Підготовці законопроекту передувала розробка детальної Концепції законопроекту», - повідомила вона.

Ольга Василевська-Смаглюк закликала громадські та міжнародні організації, експертів разом просувати та підтримувати законопроект №2381.

За її словами, документ пропонує такі ключові зміни:

Також у законопроєкті пропонується надати Уповноваженому з прав людини можливість за підсумками перевірки, розгляду звернення видавати обов’язкові для виконання вимоги (приписи) про запобігання або усунення порушень законодавства про доступ до публічної інформації, у тому числі щодо:

Нагадаємо, Генеральна Асамблея ООН 15 жовтня ухвалила резолюцію, якою оголосила 28 вересня Міжнародним днем загального доступу до інформації.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY