detector.media
09.11.2019 11:33
Керівник Fedoriv Agency вибачився за карту України без Криму у своєму влозі
Керівник Fedoriv Agency вибачився за карту України без Криму у своєму влозі
Андрій Федорів, який розробляв бренд цифрової держави «Дія», вибачився за інфографіку, в якій був використаний фрагмент карти України без Криму.

Це зображення було задіяне в інтерв'ю з одним із засновників «Монобанку» Олегом Гороховським, написав у Facebook Андрій Федорів.

«Хочу вибачитися. Пару годин тому на моєму YouTube-каналі з'явилося відео інтерв'ю Олега Гороховського, одного із засновників Монобанку. На початку відео була додана інфографіка з ключовими цифрами і фактами про банк, створена командою FEDORIVVLOG. В одному з кадрів був використаний фрагмент карти України без Криму. Як тільки наші глядачі помітили це, ми моментально прибрали відео з ефіру. Зараз я особисто розбираюся, як це зображення потрапило в ефір», - йдеться в дописі.

Федорів зазначив, що перші результати перевірки вказують на те, що це була технічна помилка.

«Хотіли зобразити покриття послуг банку, але зробили це невдало, що призвело до невірного тлумачення і справедливого гніву. Я розумію, що в поточній геополітичної ситуації це неприпустимо. І тому приношу свої щирі вибачення всім, хто встиг це побачити і кого це емоційно зачепило. Вибачте!» - додав він.

Нагадаємо, що Fedoriv Agency брало участь у розробці бренду цифрової держави «Дія». За словами Федоріва, «Дія» — це і додаток, і сайт, які об'єднають у єдиному електронному вікні всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу. Роль Fedoriv Agency у проєкті полягала в розробці позиціонування, імені, дизайну, шрифтів, інтерфейсів і комунікаційних рішень. Окрім цього, вони виступили «адвокатом споживача», аби спрощувати і скорочувати процеси отримання послуг від держави.

Нагадаємо, раніше газета The New York Times виправила ілюстрацію з картою України без Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY