detector.media
08.11.2019 12:08
Поліція затримала двох колишніх добровольців, їх можуть пов’язати зі справою Шеремета – ЗМІ
Поліція затримала двох колишніх добровольців, їх можуть пов’язати зі справою Шеремета – ЗМІ
Поліція затримала двох колишніх добровольців Владислава та Інну Грищенків за підозрою в підготовці вибуху в Івано-Франківській області, проте їх можуть пов’язати зі справою про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це пише «Українська правда».

Владислава Грищенка затримали 24 вересня, його дружину – 5 листопада. Суд взяв їх під варту на час розслідування. Подружжя підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Це провадження було відкрите в липні 2018 року. За версією слідства, їм та ще одному добровольцю Івану Вакуленку замовили вбивство жителя Івано-Франківської області. Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до авто в місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий Михайло Чекурак сам помітив вибуховий пристрій.

Нині розслідуванням займається Головне управління Нацполіції, а процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура.

За словами Інни Грищенко, справу передали у Київ з формулюванням «у зв'язку з причетністю до інших злочинів». Проте адвокат Масі Найєм, який представляв подружжя у суді, стверджує, що в матеріалах провадження наразі про інші злочини не йдеться.

За даними «Української правди», слідство може пов’язати подружжя зі справою журналіста Павла Шеремета. Зокрема, розслідування у справі подружжя веде той самий слідчий, який займається розслідуванням вбивства журналіста.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Українська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY