detector.media
Детектор медіа
08.11.2019 09:04
В ефір Прямого каналу увірвалися люди з автоматами та в балаклавах. Виявилося, що це невдалий жарт
В ефір Прямого каналу увірвалися люди з автоматами та в балаклавах. Виявилося, що це невдалий жарт
На телеканалі попросили вибачення перед глядачами за цей інцидент

Вчора, 7 листопада, на Прямому каналі провели марафон «Наступ на свободу слова у власника телеканалу «Прямий» провели обшуки». В якийсь момент ефіру, коли Микола Вересень говорив про те, що влада має прислухатися до народу, в студію увірвалися люди в камуфляжі, в балаклавах на голові та з автоматами в руках. Пролунали крики та постріли, телеведучий впав на підлогу, наче в нього влучили. Глядачі в студії поховалися за спинки крісел у залі.

Та далі люди в балаклавах підбігли до Миколи Вересня, підняли його з підлоги, зробили з ним селфі та вийшли зі студії. Виявилося, що ця ситуація була усього лише жартом Прямого каналу, який зовсім не оцінили глядачі.

Сьогодні, 8 листопада, на Прямому каналі вибачилися за невдалий жарт. В ранковому ефірі телеведучий Микола Матросов пояснив задум вчорашнього перфомансу.

«Фрагмент нашого вчорашнього вечірнього ток-шоу викликав бурхливу реакцію, – зазначив телеведучий. – Наша алегорія полягала в тому, щоб показати всю абсурдність ситуації в країні, де "сюрпризи" стаються майже не щодня. Ми хотіли сказати, що таке може статися з кожним, в будь-який час і в будь-якому місці. Але ми інформаційний канал і жарти – це не наше. Тому телеканал "Прямий" щиро перепрошує, передусім, у наших глядачів, за таку невдалу і недоречну у даному питанні інтерпретацію ситуації».

Телеведуча Юлія Шпачинська додала, що на каналі спробують більше не жартувати.

Нагадаємо, що 7 листопада Державне бюро розслідувань провело обшук у власника Прямого каналу Володимира Макеєнка. Слідчі дії провадяться «у рамках досудового розслідування кримінально провадження щодо операцій купівлі-продажу каналу "Прямий"». 

Нагадаємо, п'ятий Президент України Петро Порошенко 12 серпня прийшов у Державне бюро розслідувань на допит у кримінальному провадження про можливе ухилення від сплати податків під час купівлі ТОВ «Телеканал "Прямий"», у якому він проходить як свідок. Після допиту він заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу, ініціатором якої є Андрій Портнов. За словами Петра Порошенка, понад три місяці ДБР робить спробу «тероризувати журналістів». Він також заявив, що готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на Прямому каналі.

Андрій Портнов, своєю чергою, зазначив, що про утиски свободи слова не йдеться, бо провадження стосується акцій Прямого каналу. Сьогодні Прямий канал провів марафон, в якому журналісти та ведучі каналу назвали обшук у його власника саме «наступом на свободу слова».

Фото: скріншот відео

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY