detector.media
07.11.2019 10:19
Поліція порушила провадження через погрози Портнова журналістам «Радіо Свобода»
Поліція порушила провадження через погрози Портнова журналістам «Радіо Свобода»
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози з боку ексзаступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова журналістам «Радіо Свобода».

Про це 7 листопада повідомляється на сайті Національної поліції України.

Вказані відомості кваліфіковані слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за двома статтями Кримінального кодексу України: «Слідчі розпочали розслідування за фактом висловлювань Андрія Портнова на адресу журналістів "Радіо Свобода". Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України».

Нагадаємо, 31 жовтня чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності. Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

Президент «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних працівників проєкту «Схеми» та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова.

Попри це 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

4 листопада Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності колишнього народного депутата та ексзаступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, який погрожує журналістам програми-розслідувань «Схеми» публікацією «їхньої детальної особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя і ненав’язливим супроводом в темний час доби».

Також 4 листопада Андрій Портнов сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна». За йгго словами, це сталося 30 жовтня. Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи». Тогож дня він повідомив, що має письмове редакційне завдання «інформувати суспільство про протиправну діяльність осіб, які займаються незаконною оперативно-розшуковою діяльністю» й знову оприлюднив персональні дані ще одного водія знімальної групи програми «Схеми». Генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський повідомив ДМ, що співпраця каналу з Андрієм Портновим здійснюється у відповідності з нормами чинного українського законодавства, а форма і умови – мають «конфіденційний характер». 5 листопада Портнов оприлюднив редакційне завдання

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY