detector.media
06.11.2019 19:03
На Всесвітньому форумі за демократію потролили представницю RT
На Всесвітньому форумі за демократію потролили представницю RT
Зокрема, на великому екрані показали карикатуру про російську пропаганду, яку створив на форумі художник видання Charlie Hebdo.

Це сталося під час дискусії після виступу заступниці головного редактора Russia Today Анни Бєлкіной, передає «Укрінформ».

Представниця російського телеканалу, пояснюючи, чому ЗМІ втрачають довіру у громадян, згадала негативні приклади із США – вибори президента 2016 року, а також початок Brexit того ж року.

На це продюсерка радіо «Франс культура» Крістін Окрен запитала, чому Бєлкіна серед прикладів не згадала саму Росію? Після цього в залі засідань та на публічному балконі, де перебувало близько тисячі учасників форуму, пролунали масові аплодисменти та вигуки, спрямовані проти RT.

Крім того, представники української делегації перервали чергову репліку Бєлкіной, піднялися зі своїх місць та почали вигукувати: «Світовий форум за демократію – не місце для пропаганди».

Зазначається, шо учасники заходу також гучно підтримували українців, коли вони задавали запитання, чому організатори запросили навчати стандартам преси та відновлення довіри до новин саме «російського пропагандиста, який масово поширює фейки по всьому світу».

Нагадаємо, що українські учасники Всесвітнього форуму за демократію 2019, що проходить у Страсбурзі 6-8 листопада, та представники українських медійних організацій просили не допустити виступ на форумі заступниці головного редактора RT Анни Бєлкіної.

Цього року до спікерів Всесвітнього форуму за демократію запрошено також головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова.

Раніше повідомлялось, що Анна Бєлкіна стала одним зі спікерів на Конференції з питань глобальної медіаграмотності у Швеції.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY