detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
06.11.2019 12:20
Профільний комітет ВР обговорює можливість регулювання YouTube Нацрадою – Уляна Фещук
Профільний комітет ВР обговорює можливість регулювання YouTube Нацрадою – Уляна Фещук
Утім остаточне рішення в профільному комітеті ще не прийнято.

Серед розширення повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у профільному комітеті розглядається можливість регулювати YouTube. Про це під час конференції «#TIM 2019: Telecom, IT, Media» розказала заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

«Цілком ймовірно, що YouTube підпаде під регуляцію», - сказала вона, відповідаючи на запитангня модератора дискусії щодо регулювання «YouTube преміум», який за своїми функціями фактично є ОТТ-провайдером.

Однак, за її словами, остаточне рішення в цьому питанні ще не прийнято.

«Але ми  точно регулюватимемо інтернет-канали (радіостанції та телебачення). Точно регулюватимемо друковані видання. Ми точно щось регулюватимемо в ОТТ-платформах щодо пакетів преміум. Але це ще питання до обговорення», - сказала вона.

Остаточне рішення має прийняти Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, який готує нове профільне законодавство.

Згодом у коментарі Liga.Tech пані Уляна додала, що йдеться не про регулювання у «чистому вигляді», а  можливість через Нацраду відправляти  скарги у YouTube щодо контенту: «Можливо буде передбачена реєстрація». Законопроект, який це регулюватиме наразі у стадії розробки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY