detector.media
05.11.2019 14:15
Суд знову оголосив перерву в розгляді апеляції «Громадського» в справі проти С14
Суд знову оголосив перерву в розгляді апеляції «Громадського» в справі проти С14
На засіданні 5 листопада мали розпочатися судові дебати.

Апеляційний господарський суд Києва оголосив перерву до 7 листопада в засіданні щодо розгляду апеляційної скарги «Громадського» на рішення суду, що задовольнив позов організації С14 проти ЗМІ через публікацію, у якій організацію називають «неонацистською». Про це 5 листопада повідомляє «Громадське».

На засіданні 5 листопада суд вирішив повернутися до з‘ясування обставин справи і поставити питання сторонам.

Як писав ДМ, 6 серпня 2019 року Господарський суд Києва задовольнив позов організації С14 проти «Громадського телебачення» через публікацію, у якій організацію називають «неонацистською». ОБСЄ, «Репортери без кордонів» та Freedom House засудили рішення Господарського суду Києва.
23 жовтня Апеляційний господарський суд Києва до 5 листопада оголосив перерву в засіданні щодо розгляду апеляційної скарги «Громадського» на рішення суду.

Нагадаємо, 2 липня 2018 року організація С14 подала до Печерського суду Києва позов «на захист честі, гідності та ділової репутації» проти «Громадського телебачення» через публікацію, в якій організацію названо неонацистською.

У липні 2018 року Печерський районний суд міста Києва відмовив організації С14 у відкритті кримінального провадження щодо захисту честі, гідності та ділової репутації відносно «Громадського телебачення», оскільки даний спір має розглядатися у рамках господарського судочинства, а не цивільного.

Суд призначив експертизу у справі С14 проти «Громадського ТБ». Предметом експертизи має стати твіт англійською мовою, у якому організація С14 називається «неонацистською». На рішення експертизи виноситься питання про те, чи є спірна фраза оціночним судженням, чи фактичним твердженням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY