detector.media
02.11.2019 11:10
У ГПУ підтвердили, що відкрили провадження через стрім депутатки з «Євросолідарності» про Зеленського
У ГПУ підтвердили, що відкрили провадження через стрім депутатки з «Євросолідарності» про Зеленського
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо висловлювань народної депутатки «Європеської солідарності» Софії Федини на адресу президента Володимира Зеленського.

Це підтвердив у коментарі «Інтерфакс-Україна» генеральний прокурор Руслан Рябошапка, пише «Українська правда».

За словами генпрокурора, було відкрито «фактову справу за цим повідомленням у Facebook».

«Так, це правда. І не тільки він (нардеп Олександр Качура, який поскаржився в ГПУ, - ред.), але і багато народних депутатів зверталися з цього приводу. Провадження було відкрито в понеділок, там очевидні ознаки злочину, за якими було відкрито провадження. Здається, ДБР зараз розслідує», - зазначив Руслан Рябошапка.

Також нардеп «Слуги народу» Олександр Качура, який і поскаржився в ГПУ, виклав на своїй сторінці в соцмережі номер, за його словами, справи щодо стріму за участю Софії Федини.

«Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади. PS: Далі буде», - написав він.

Нардепи з фракції «Європейська Солідарність» оприлюднили спільну заяву через відкриття провадження.

«Неприпустимим є коментар генерального прокурора, який дозволив собі проігнорувати презумпцію невинуватості і вже "призначив" винною Софію Федину. Переслідування за висловлювання порушують статтю 34 Конституції, яка гарантує кожному громадянину "право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань"», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області.

«Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY