detector.media
01.11.2019 15:37
Моніторинг ДМ: Негатив у теленовинах — переважно про владу та зміни на енергоринку
Моніторинг ДМ: Негатив у теленовинах — переважно про владу та зміни на енергоринку
Найчастіше владу критикують у новинах «України» та «Інтера».

Із сорока дев’яти негативних сюжетів, виявлених моніторингом «Детектора медіа» протягом 14 — 20 жовтня 2019 року, дев’ять спрямовані проти чинної влади. Шість із них — на каналі «Україна», три — на «Інтері».

Також на каналі «Україна» вийшло шість матеріалів із критикою голови парламентського енергетичного комітету Андрія Геруса та його ініціативи знизити «зелений тариф», ймовірно, невигідної компаніям Ріната Ахметова — власника каналу.

Ігоря Коломойського також згадували в контексті вартості електроенергії. Бізнесмен фігурує в негативному контексті в трьох матеріалах «України» та одному — «Інтера».

На «1+1» 17 жовтня вийшов незбалансований негативний матеріал про колишнє керівництво Міністерства охорони здоров’я. Команду Уляни Супрун звинувачують у тому, що міністерство не може закупити ліки для хворих на рак. «Не отримали ані інформації, ані реєстрів тих, хто потребує ліків, від попередників, нині запевняють у МОЗі. Мовляв, це одна із причин затримки», — йдеться в сюжеті. Позиції звинувачених у матеріалі немає.

Більше про стандарти інформаційної журналістики можна дізнатися, пройшовши онлайн-курс «Новинна грамотність».

Фото: mediakolo.sumy.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY