detector.media
01.11.2019 14:45
Понад 40% українців уважають, що російськомовний канал допоможе повернути окуповані території – КМІС
Понад 40% українців уважають, що російськомовний канал допоможе повернути окуповані території – КМІС
41,9% українців уважають, що створення телевізійного російськомовного каналу сприятиме інтеграції непідконтрольних територій.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА, які 1 листопада презентували в «Укінформі».

Наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА, доцентка, кандидатка соціологічних наук Анна Осипчук зазначила, шо в цьому питанні достатньо високий відсоток тих, хто не визначився.

За її словами, в межах дослідження респондентів також запитували, чи погоджуються вони, що більшість культурного продукту (книжок, серіалів, фільмів) мають бути українською мовою для Донбасу. 56% опитуваних згодні з цим твердженням, 43,2% - ні.

Окрім цього, 61,4% вважають що Донбас має більше спільної історичної культурної спадщини з Україною ніж Росією. Розподіл не залежить від мови спілкування респондентів. «Хоча ті, хто спілкується українською більш категоричні», - додала вона.

За словами Анни Осипчук, дослідження репрезентативне для всього населення України.

Дослідження проводилося Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Школи політичної аналітики з 27 серпня по 23 вересня 2019 року. Польовий етап тривав з 8 по 20 вересня 2019 року в 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим (у Донецькій і Луганській областях – тільки на територіях, що контролюються Україною). В результаті польового етапу було зібрано 2035 анкет.

Опитування проведено в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY