detector.media
01.11.2019 10:27
Яременко назвав публікацію його листування «кримінальним злочином», за який загрожує до 7 років в'язниці
Яременко назвав публікацію його листування «кримінальним злочином», за який загрожує до 7 років в'язниці
Нардеп уточнив, що це не погроза, а він просто нагадує «про закон і мораль».

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Яременко вважає, що публікація його листування є кримінальним злочином, за який загрожує від трьох до семи років в'язниці. Про це він сказав під час виступу з трибуни Верховної Ради 30 жовтня.

«Так ось, дорогі друзі, якщо ви хочете поговорити про мораль і про закон – давайте. У цій країні існує закон, який захищає мою і кожного з вас особисту переписку. Оприлюднення листування є кримінальним злочином. І той, хто зробив це звідти (показав на балкон для преси, – ДМ), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую. Я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один», – сказав депутат.

Богдан Яременко спершу вибачився перед родиною, фракцією, президентом і виборцями через скандал довкола листування: «Перш за все хочу почати з вибачень – вибачень перед тими, кому за останні пару днів я створив незручності і некомфортну ситуацію. Звичайно, перш за все, це моя родина, вони не заслужили на це. Моя дружина – єдина людина в житті, яка знає про мене все – не має до мене претензій. Саме тому, що знає все. Мають інші. Я хочу вибачитися перед своєю фракцією і перед президентом. Ви стали заручниками ситуації».

Водночас він сказав, що прийме будь-яке рішення, яке буде ухвалене щодо нього. Зазначимо, що раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія сказав, що з ситуації із Богданом Яременком, на його думку, є три варіанти виходу: нардеп залишає посаду голови комітету з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва; виключається з фракції; добровільно відмовляється від мандата.

Як писав ДМ, 29 жовтня кореспондент видання «Букви» сфотографував переписку Богдана Яременка в онлайн-мережі знайомств під час роботи в сесійній залі парламенту. Крім того, 30 жовтня видання написало, що «Богдан Яременко в додатку Tinder розглядав дівчат».

Нардеп, своєю чергою, заявив, що це була провокація з його боку. «Після того, як кілька колег по фракції стали жертвами любителів підглядати і читати через плече, ми застосували певні запобіжні заходи і тепер знаємо, коли "журналісти" підглядають в наші телефони. Отримавши такий сигнал, я вчинив учора провокацію та дозволив сфотографувати сфабриковане "листування". Це спрацювало. Мисливець за паленими фактами сфотографував те, чого немає. Не варто вірити усьому, що публікують нібито ЗМІ», - зазначив Яременко у дописі, який наразі видалено. Згодом Богдан Яременко вибачився за «листування з повією».

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко прокоментував ситуацію довкола Богдана Яременка. Зокрема, говорячи про роботу парламентських фотокореспондентів, він згадав про статтю ККУ про втручають в особисте життя і порадив їм «бути уважнішими до того, що вони роблять».

Редакція інтернет-видання «Букви» звернулася до Президента України Володимира Зеленського та фракції «Слуга народу» через висловлювання пана Корнієнка. «Букви» просять керівництва фракції «Слуга народу» та Володимира Зеленського дати оцінку та засудити позицію Олександра Корнієнка й провести відповідну роботу серед представників фракції для недопущення будь-яких висловів або дій, спрямованих на обмеження діяльності незалежних ЗМІ в Україні.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY