detector.media
31.10.2019 17:46
«Букви» вважають висловлювання нардепа від «Слуги народу» тиском на ЗМІ й просять Зеленського відреагувати
«Букви» вважають висловлювання нардепа від «Слуги народу» тиском на ЗМІ й просять Зеленського відреагувати
Редакція інтернет-видання «Букви» звернулася до Президента України Володимира Зеленського та фракції «Слуга народу» через висловлювання заступника голови фракції «Слуга народу» Олександра Корнієнка щодо роботи ЗМІ у Верховній Раді України.

Звернення оприлюднене на сайті видання 31 жовтня.

«Букви» просять керівництва фракції «Слуга народу» та Володимира Зеленського дати оцінку та засудити позицію Олександра Корнієнка й провести відповідну роботу серед представників фракції для недопущення будь-яких висловів або дій, спрямованих на обмеження діяльності незалежних ЗМІ в Україні.

«Слова пана Корнієнка про те, що "парламентські фотокореспонденти мають бути обережнішими", інакше "це може викликати реакцію у відповідь", а також згадки про Кримінальний кодекс та натяки на судовий позов проти фотокореспондентів, інтернет-видання #Букви розцінює як заклик журналістів до самоцензури, що є прямим тиском на незалежні ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

У редакції розцінили заяву пана Корнієнка як тиск безпосередньо на «Букви».

«Звертаємо увагу, що народний депутат, який перебуває у стінах Верховної Ради України, є публічною особою, представляючи інтереси громадян України у Парламенті. З огляду на це обов’язком ЗМІ є інформувати суспільство, чим займається депутат у свій робочий час, перебуваючи на своєму робочому місці», – додали в редакції видання.

Як писав ДМ, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко прокоментував ситуацію довкола Богдана Яременка. Зокрема, говорячи про роботу парламентських фотокореспондентів, він згадав про статтю ККУ про втручають в особисте життя і порадив їм «бути уважнішими до того, що вони роблять».

Нагадаємо, 29 жовтня кореспондент видання «Букви» сфотографував переписку Богдана Яременка в онлайн-мережі знайомств під час роботи в сесійній залі парламенту. Крім того, 30 жовтня видання написало, що «Богдан Яременко в додатку Tinder розглядав дівчат».

Нардеп, своєю чергою, заявив, що це була провокація з його боку. «Після того, як кілька колег по фракції стали жертвами любителів підглядати і читати через плече, ми застосували певні запобіжні заходи і тепер знаємо, коли "журналісти" підглядають в наші телефони. Отримавши такий сигнал, я вчинив учора провокацію та дозволив сфотографувати сфабриковане "листування". Це спрацювало. Мисливець за паленими фактами сфотографував те, чого немає. Не варто вірити усьому, що публікують нібито ЗМІ», - зазначив Яременко у дописі, який наразі видалено. Згодом Богдан Яременко вибачився за «листування з повією».

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що хоче винести на обговорення фракції питання стосовно «листування з повією» народного депутата від політсили Богдан Яременко. На його думку, з цієї ситуації є три варіанти виходу: Богдан Яременко залишає посаду голови комітету з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва; виключається з фракції; добровільно відмовляється від мандата. Водночас Олександр Корнієнко не бачить причин застосовувати санкції до Богдана Яременка і вважає «неправильною» зйомку особистих листувань. 

 

Фото: Букви 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY