detector.media
31.10.2019 15:51
Закон, який стосується власності «Зеонбуду», вступить у дію 29 листопада
Закон, який стосується власності «Зеонбуду», вступить у дію 29 листопада
29 листопада вступить у дію закон, який заборонить іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям» був опублікований у «Голосі України» 29 жовтня. Відповідно він набуває чинності за місяць після публікації.

Цей же закон змусить монопольного провайдера/оператора цифрового телебачення «Зеонбуд» внести зміни до структури своє власності та вивести її з офшорів, інакше компанія втратить свою ліцензію.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон, який заборонить іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям.

За словами виконувачки обов’язків генерального директора ТОВ «Зеонбуд» Ірини Аляб'євої, оператор-провайдер приводить свою діяльність у відповідність до норм нового закону, який забороняє іноземцям володіти загальнонаціональним цифровим провайдером.

 

Ілюстрація: «Голос України»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY