detector.media
31.10.2019 10:55
Українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі
Українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі
Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Як повідомляє кореспондент ТСН з посиланням на штаб операції Об’єднаних сил, пресу пустять лише за 3-4 дні.

«Поки рішення і заяви штабу ООС про те, що журналісти матимуть доступ до зони відведення військ – не відповідає дійсності. Поки ми не можемо бачити, що відбувається. Це відведення можна назвати "тихим", бо українська преса не бачить, як триває відведення. І власне ми не можемо сказати, що відбувається за КПВВ "Золоте"», – говорить кореспондент Руслан Ярмолюк.

Водночас у сюжеті були використані кадри каналу Міністерства оборони РФ «Звезда». На це звернув увагу журналіст Роман Бурко: «На телеканалі "1+1" у сюжеті ТСН вже сказали, що українських журналістів не допускають у зону відведення військ, а в стрімах відео, не маючи можливості зняти свої матеріали показують вставки з ТРК МО РФ "Звєзда"».

Нагадаємо, 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 

Фото: ТСН 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY