detector.media
28.10.2019 14:08
У Києві завершуються зйомки мультфільму «Муніме»
У Києві завершуються зйомки мультфільму «Муніме»
Анімаційний фільм планують випустити наступного року.

Про це повідомляє пресслужба стрічки. 

Виробництвом «Муніме» займаються анімаційна студія Happy Hippie Lab та компанія Because Production за підтримки Українського культурного фонду. Фільм створюється в техніці лялькової стоп моушн анімації. 

У центрі сюжету - історія пригод маленького хлопчика, який прокидається вранці та поспішає розбудити своїх батьків, але в нього нічого не виходить. У цей момент увагу малого бешкетника привертає Сонячний Зайчик, і хлопчик вирішує його наздогнати. Так починається фантазійна подорож Муніме квартирою з джунглями з кімнатних рослин, живим динозавром із іграшкового конструктора, каструлями-сумо та рибою-пральною машиною.

За словами режисерки Тіни Танащук, ідея мультфільму виникла завдяки її сину Саві, якій одного разу розтрощив квартиру, доки батьки спали. Хлопчик став прототипом головного героя Муніме.  

Команда студії Happy Hippie Lab вже понад дев’ять років працює у різних техніках стоп моушн анімації. «У нас великій досвід роботи в стоп моушн і саме зараз ми відчули, що готові до створення проєкту, який зможе показати, що в нашій країні є варті уваги майстри. Для нас вкрай важливо було поєднати традицію лялькової анімації з надсучасними технологіями, адже це, з одного боку, дає нове дихання забутій класичній техніці, а з іншого – виводить українську анімацію на міжнародний рівень», – каже режисерка.    

Ляльку головного героя за спецзамовленням виготовляли у Нідерландах, а скелет-арматуру для неї – у Великобританії. На зйомки 4 хвилин мультфільму команді необхідно 60 днів, для кожної секунди відео потрібно створити 24 окремих кадри (а для всього фільму – щонайменше 5760 кадрів), в кожному з яких аніматор фізично змінює положення тіла персонажа та позицію очей, а також міняє положення всіх предметів, які його оточують. У даній техніці кожен рух є унікальним і його необхідно відтворювати. Деякі елементи, наприклад, блоки конструктора для динозавра, створюються за допомогою 3D принтера. 

Автори планують, що мультфільм буде готовий наступного року. Також планують випустити дитячу книгу та створити колекцію іграшок із персонажами анімаційного фільму. 

Режисерка - Тіна Танащук. Аніматор - Андрій Міськів. Автори сценарію - Катерина Бабкіна, Тіна Танащук, Андрій Міськів. Оператор-постановник - Тарас Міськів. Автор концепт-артів - Дмитро Бессонов. Художник-постановник - Олексій Дородько. Композитор - Валерій Бежевець. Продюсери - Анатолій Крапівін, Олександра Костіна, Олександр Коваленко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY