detector.media
24.10.2019 11:16
Євросоюз закликав звільнити Станіслава Асєєва
Євросоюз закликав звільнити Станіслава Асєєва
Європейський союз закликав звільнити ув’язненого в окупованому Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва. У ЄС вважають неприйнятними спроби змусити незалежних журналістів замовкнути та забрати право на свободу вираження.

Про це повідомляє пресслужба Представництво ЄС в Україні.

«ЄС закликає негайно звільнити пана Асєєва. Ми не визнаємо так звану владу так званої "Донецької народної республіки" і вважаємо цю справу порушенням міжнародного права та елементарних стандартів справедливості», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у ЄС додали, що продовжують вимагати звільнення всіх незаконно утримуваних ув'язнених на непідконтрольних українській владі територіях.

Як писав ДМ, постійний представник України при Європейському союзі Микола Точицький закликав ЄС відреагувати на засудження в окупованому Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва. Крім того, речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко розповів, що Україна планує ініціювати в ООН питання щодо журналіста.

Нагадаємо, 22 жовтня сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода». На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики.

Колишній народний депутат та друг Стаса Асєєва - Єгор Фірсов - вважає, що журналіста під час інтерв'ю змусили зізнаватися у нібито шпигунстві. Європейська федерація журналістів також погодилася, що «зізнання» було зроблено під примусом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY