detector.media
22.10.2019 17:36
Більшість українців не знають власників загальнонаціональних ЗМІ – опитування
Більшість українців не знають власників загальнонаціональних ЗМІ – опитування
У 2019 році зменшилася кількість українців, які вважають, що знання власника ЗМІ є важливим. Цей показник впав з 36% у 2018 році до 30% у 2019.

Про це йдеться в результатах щорічного опитування USAID-Internews «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2019 р.», які були представлені 22 жовтня.

Більшість респондентів не знають власників загальнонаціональних ЗМІ, а саме: 11% обрали відповідь «важко сказати», ще 43% – «не обізнані». Зокрема, власників найпопулярніших телеканалів (за даними цього ж опитування) назвали: 40% знають, що власником «1+1» є Ігор Коломойський; 12% знають, що власником «Інтера» є Дмитро Фірташ; 25% знають, що власником «України» є Рінат Ахметов.

Натомість, частка тих, хто знає власників регіональних ЗМІ, не перевищує 7%.

Дослідження було виконано соціологічною компанією InMind на замовлення міжнародної неприбуткової організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні» за фінансової підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID). Основна мета дослідження – вивчити звички українців, що стосуються споживання медіа, а також їхню довіру до медіа, оцінити рівень медіаграмотності та обізнаність населення щодо впровадження реформ в Україні. У червні-липні цього року представники InMind опитали 4056 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,5%.

Нагадаємо, за даними щорічного опитування USAID-Internews «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2019 р.», у 2019 році довіра українців до всіх традиційних ЗМІ впала в середньому на 11%, у порівнянні з 2018 роком. У цьому році також вперше інтернет-медіа та соціальні мережі обійшли телебачення за популярністю в Україні. 

Фото: tn-sib.ru
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY