detector.media
21.10.2019 19:04
На UATV стартує цикл сюжетів «Повернуті із забуття»
На UATV стартує цикл сюжетів «Повернуті із забуття»
Цикл сюжетів розповість, як розшукують відомості про жертв комуністичного режиму і відновлюють пам’ять про них.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу іномовлення UATV.

Накази з квотами на репресії, розстрільні списки, акти про виконання вироків - документи, які при Радянському Союзі приховували. Сьогодні в Україні вони перебувають у відкритому доступі, оскільки держава зняла радянські грифи секретності.

«Ці архіви відкриті і доступні для будь-якого користувача. Зокрема, галузевий державний архів СБУ. Глядачі дізнаються, як користуватися цими архівами, з чого варто почати пошуки. А також історії тих людей, які вже успішно цим зайнялися», – розповіла авторка циклу Євгенія Бурда.

Вона акцентувала, що зробити запит нескладно, до того ж їх досить швидко обробляють.

«Герої мого циклу зазначають, що для них дійсно стало набагато простіше знайти інформацію. А для когось це стало поштовхом розпочати пошуки. Один із героїв звернувся в архів в 2014-му. Історію свого дідуся він знав тільки в загальних рисах. Але коли побачив його справу в архіві, був зворушений до глибини душі й вражений подробицями. Нащадки, які досліджують своє древо, спочатку по суті нічого не знають про своїх рідних. Вони можуть знати тільки дату народження та ім’я. Однак в підсумку пошуки відкривають перед ними дуже багато фактівї», - додала журналістка.

Цикл «Повернуті із забуття» складається з 4 серій. Сюжети виходтимуть з 21 по 24 жовтня у випусках новин на UATV російською та англійською мовами.

Раніше UATV запустив цикл сюжетів «Захисники».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY