detector.media
20.10.2019 13:25
Facebook вибула с десятки рейтингу кращих світових брендів Interbrand
Facebook вибула с десятки рейтингу кращих світових брендів Interbrand
Компанія опустилася на 14 місце в щорічному рейтингу, хоча два роки тому посідала 8 місце. Тоді Facebook називали брендом, цінність якого швидко зростає.

Про це повідомляє «TheБабель» з посиланням на CBS News.

За словами консультанта з брендингу Interbrand, неодноразові удари по репутації компанії в останні роки спричинили те, що Facebook більше не входить до десятки найцінніших брендів світу.

Зазначається, що компанії з сильним позиціонуванням бренда, як правило, отримують більшу лояльність споживачів і часто можуть брати більшу плату за свої продукти і послуги, ніж їхні конкуренти. На лідерських позиціях цьогоріч - Apple, Google і Amazon. Також у десятці - Coca Cola, Microsoft, Samsung, Toyota, Mercedes, McDonalds, Disney.

Нагадаємо, наприкінці березня 2018 року The New York Times та The Observer of London опублікували матеріали, в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook.

Внаслідок цього акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Британія оштрафувала Facebook за виток даних, а прокуратура США відкрила справу.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

«Детектор медіа» раніше також писав, що низка державних інституцій різних країн виступили проти впровадження криптовалюти Libra, яку Facebook планує запустити у 2020 році. Так, Конгрес США закликав до негайного мораторію на її запуск.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY