detector.media
20.10.2019 10:45
У Росії на журналістів «Новой газеты» напали представники кінологічного центру
У Росії на журналістів «Новой газеты» напали представники кінологічного центру
Журналісти намагались зафіксувати заборонену законом РФ притравку собак на диких тварин.

Про це повідомляє «Новая газета».

Інцидент відбувся на території притравочної станції «Кругле Озеро» у Московській області. Керівник «Альянсу захисників тварин» Юрій Корецьких отримав повідомлення, що в цьому центрі регулярно проводять притравку собак на лисиць за участі десятків мисливців. Тому зоозахисники вирушили туди разом із кореспондентами «Новой газеты».

Вони виявили за території станції два лисячих черепа, а також покалічений труп собаки в болоті. Журналісти викликали поліцію і зайшли на територію «Круглого Озера» під час притравки.

За словами журналістів, вони зіткнулися з агресивною поведінкою з боку відвідувачів кінологічного центру та його керівництва. Перешкоджаючи зйомці, журналістів і зоозахисників притиснули до воріт, не даючи рухатися.

Фотокореспондента «Новой газеты» Світлану Віданову схопили за руки, вдарили по камері і забрали прескарту. У кореспондента Артема Распопова відібрали телефон і викинули за ворота, а після, заломивши йому руки, виштовхнули за територію центру.

Зоозахисника Юрія Корецьких вдарили кулаком по обличчю і стали бити ногами. В результаті бійки він отримав серйозну травму мізинця. Також постраждали ще три зоозахисниці: одну з них вдарили кулаком в спину, іншу штовхали з боку в бік, третій заламали руки і били по ногах. Одній із жінок розбили телефон.

Співробітники поліції, які прибули до воріт центру, вказують журналісти, не стали втручатися і спостерігали за бійкою по іншу сторону закритих воріт «Круглого Озера».

Після бійки зоозахисників і журналістів виштовхали за територію станції. Деякі відвідувачі станції покидали її територію на автомобілях із заклеєними реєстраційними номерами.

Зоозахисники на місці написали заяви в поліцію. Журналісти «Новой газеты» вирушили до відділу поліції міста Зеленограда, щоб зробити те ж саме, а також зняти побої.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY