detector.media
18.10.2019 18:26
Засновники Mossack Fonseca подали до суду на Netflix через фільм про «Панамський архів»
Засновники Mossack Fonseca подали до суду на Netflix через фільм про «Панамський архів»
Юристи подали в суд на Netflix і просять тимчасово не випускати стрічку на екрани. У відповідь Netflix подав свою заяву з проханням скасувати тимчасову заборону на випуск картини.

Про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на The Guardian.

Так, американський сервіс Netflix опублікував трейлер фільму «Пральня» режисера Стівена Содерберга. Сюжет стрічки розгортається навколо так званих Panama Papers - «Панамського архіву». Із ними пов'язаний реальний скандал, коли стався виток секретних документів компанії Mossack Fonseca & Co. В архіві була інформація про офшорні рахунки відомих людей, світових лідерів і чиновників.

Стрічка «Пральня» мала вийти на екрани 18 жовтня. Проте засновники компанії Mossack Fonseca & Co - юристи Рамон Фонсека і Юрген Моссак - позиваються проти Netflix, щоб картина тимчасово не виходила. Вони звинувачують стрімінговий сервіс в наклепі і порушенні використання зареєстрованого товарного знака. Netflix намагається оскаржити заборону на вихід стрічки.

У картині «Пральня» знялися Меріл Стріп, Гері Олдман, Антоніо Бандерас, Шерон Стоун, Меліса Рауш, Джеффрі Райт і Девід Швіммер.

Нагадаємо, «Панамський архів» складається з 11,5 мільйонів внутрішніх документів фірми Mossack Fonseca. Джерелом витоку є анонімна особа, яка передала документи німецькій газеті Süddeutsche Zeitung більш ніж за рік до публічного повідомлення про витік. Документи опрацьовували журналісти 107 ЗМІ з 78 країн. Перші результати розслідувань були опубліковані 3 квітня 2016 року.

У 2016 році Netflix анонсував зйомки фільму про «Панамський архів».

У лютому 2017-го суд Панами арештував засновників компанії Mossack Fonseca, що реєструвала скандально відомі офшори, якими скористалися багато політиків і державних діячів у всьому світі. Рамон Фонсека та Юрген Моссак обвинувачувались у відмиванні грошей. У квітні того ж року їх звільнили з-під варти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY