detector.media
17.10.2019 15:57
Комітет інформполітики підтримав проєкт щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами
Комітет інформполітики підтримав проєкт щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами
Цей законопроєкт є перехідним, оскільки був ухвалений у першому читанні Верховною Радою попереднього скликання 23 листопада 2018 року.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на черговому засіданні 16 жовтня 2019 року вирішив рекомендувати парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому проєкт закону № 0953 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом Європейського Союзу), який був ухвалений у першому читанні попереднім складом парламенту. Ініціаторами проєкту були народні депутати Олена Кондратюк, Вікторія Сюмар та ін.

Метою цього законопроєкту є гармонізація вітчизняного законодавства у сфері порівняльної реклами з правом Європейського Союзу та визначення законодавчих умов використання такої реклами. Для цього пропонується внести зміни до законів України: «Про рекламу» – законодавчо визначити умови використання порівняльної реклами, уточнити положення щодо відповідальності за зміст порівняльної реклами тощо; «Про захист прав споживачів» – доповнити перелік форм підприємницької практики, що вводить в оману та ін.; «Про захист від недобросовісної економічної конкуренції» – уточнити вимоги щодо правомірності порівняльної реклами; «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» – визначити особливості використання знаку у порівняльній рекламі; а також до Господарського кодексу України – уточнити окремі питання неправомірного використання ділової репутації суб’єкта господарювання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY