detector.media
15.10.2019 21:16
У мережі виявили «українське представництво» «Эха Москвы»
У мережі виявили «українське представництво» «Эха Москвы»
Раніше головред російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов заявляв про наміри відкрити представництво в Києві. Офіційно про створення філії наразі не повідомлялось, проте у мережі виявилося начебто українське видання, назва та логотип якого відсилають до «Эха Москвы».

На видання звернув увагу ексзаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

«Пам'ятаєте, Олексій Венедиктов хотів відкрити в Києві філію "Еха Москви"? Так передайте йому, що він уже запізнився... Відкрито», - написав він у Facebook.

Видання «Эхо UA» (echo-ua.media) має логотип, дуже схожий на лого російської радіостанції «Эхо Москвы», головним редактором якої є Олексій Венедиктов. Проте ані на сайті цього видання, ані на сайті російського радіо не позначено, що вони якимось чином пов'язані.

У сайта «Эхо UA» є українська та російськомовна версії. У розділі «Про нас» вказано, що це «незалежне інформаційно-аналітичне видання про Україну», яке «чітко слідує конституції та чинним законам України». Причому російською написано, що видання існує з 2019 року, а українською - що з 2015-го. Facebook-сторінка видання функціонує з травня 2019 року.

Головною редакторкою «Эхо UA» зазначена Олена Моісеєнко. За інформацією на сайті, видання має чотири регіональні представництва: у Києві, Львові, Одесі та Запоріжжі.

Нагадаємо, 8 серпня головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

Венедиктов заявив, що запропонував очолити українське представництво Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві. Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це

Член Нацради Уляна Фещук вважає, що регулятор має відмовити «Эху Москвы» у видачі ліцензії, якщо радіостанція захоче її отримати.

Венедиктов на заявив, що українське представництво, яке він планує створити, начебто буде мовити лише на територію Росії, тому для цього не потрібен дозвіл Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу». Щодо холдингу у травні 2018 року указом президента України та рішенням Ради національної безпеки й оборони України були запроваджені такі санкції: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України — на три роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY