detector.media
14.10.2019 13:33
В Еквадорі напали на телеканал Teleamazonas
В Еквадорі напали на телеканал Teleamazonas
У Кіто (столиця Еквадору) 12 жовтня напали на телеканал Teleamazonas, група невідомих закидала камінням та розбила вікна в офісі каналу, а також підпалила припарковані біля нього автобус та фургон.

Про це 13 жовтня повідомляє Комітет захисту журналістів, який засудив цей інцидент.

«Принаймні 20 працівників опинилися в пастці в офісі Teleamazonas під час нападу, згідно з повідомленням мовника. Жодне з відділень не повідомило про поранених під час атак. Напади сталися на тлі протестів, які відбувалися по всьому Еквадору протягом останніх тижнів, але Конфедерація корінних національностей Еквадору, одна з головних груп, що організовували протести, написала твіт із заявою, що заперечує будь-який зв’язок з групами», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у CPJ додали, що невідомі закидали камінням офіс щоденної газети El Comercio і палили шини біля входу в офіс.

«Масові акції протесту не дають право нападати на представників ЗМІ. Влада в Кіто повинна провести ретельне та прозоре розслідування випадків нападів на редакції», – сказала координаторка програми CPJ у Центральній та Південній Америці Наталі Саувік.

Нагадаємо, протести в Еквадорі почались 3 жовтня. Місцеві незадоволені скасуванням субсидій на пальне та заходами жорсткої економії. Після скасування субсидій ціни на бензин за ніч виросли на 25%, а на дизельне пальне - на 50%. Обурені громадяни почали блокувати автошляхи по всій країні, паралізували роботу громадського транспорту у багатьох містах. Влада ввела в Еквадорі надзвичайний стан на 60 днів. Протестувальники закликають до відставки президента.

Крім того, протестувальники 10 жовтня затримали поліцейських офіцерів у культурному центрі в Кіто. Через кілька годин міністр внутрішніх справ Марія Паула Ромо заявила, що їх було звільнено разом із близько 30 журналістами, які висвітлювали інцидент та яким також було не дозволено покидати будівлю.

Фото: CPJ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY