detector.media
13.10.2019 14:00
«2+2» покаже спецпроєкт «Невідома війна» про інформаційну зброю Другої світової
«2+2» покаже спецпроєкт «Невідома війна» про інформаційну зброю Другої світової
Стрічка розповість про методи ведення Другої світової війни, які досі залишались під грифом секретно — про інформаційну зброю та техногенні катастрофи.

Прем'єра спецпроєкту «Невідома війна» відбудеться 14 жовтня о 12:00, повідомляє пресслужба телеканалу.

Це документальний проєкт від творців програми «Загублений світ», в якому розповідається про тих, хто стояв у витоків техногенних катастроф, що використовувались під час Другої світової війни: рукотворних потопів та цунамі, сейсмічної зброї та кліматичних катаклізмів.

Друга частина фільму присвячена інформаційній зброї, яку активно випробовували у ті часи. Автори проекту розкриють історію бельгійського інженера Альберта Газенбрукса, який, потрапивши у лави УПА, вирішив воювати за незалежність України і став диктором підпільної радіостанції під кодовою назвою «Афродіта».

Ведучим спецвипусків став Максим Сухенко, який також є керівником проекту «Невідома війна».

Під час підготовки спецпроєкту використовувались дослідження американських та європейських істориків, розсекречені архіви КДБ.

До розробки сценарію була залучена група істориків, колекціонерів, історичних реконструкторів, а всі бойові сцени зняті за участі піротехніків і консультантів. Пейзажі Карпат, Нормандії, Дюнкерка і Африки знімали в Києві та передмісті.

Нагадаємо, канал ICTV до Дня захисника України, 14 жовтня, покаже спецпроєкт «Слов’янськ. Початок війни».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY