detector.media
12.10.2019 10:39
Більше 50% українців не підтримують надання російській мові статусу другої державної - опитування
Більше 50% українців не підтримують надання російській мові статусу другої державної - опитування
56% опитаних українців не підтримують ідею надати російській мові статусу другої державної задля досягнення миру на Донбасі.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, опубліковані 11 жовтня.

Так, 29,5% – підтримують надання російській мові статусу другої державної, 14,4% – вагалися з відповіддю, 56% – проти.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про можливість діалогу щодо більш глибокого використання російської мови на Донбасі.

Як писав «Детектор медіа», президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

Нагадаємо також, що 16 липня в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Детектор медіа» розвінчував найпопулярніші міфи про мовний закон та пояснював суть змін, які відбулись після його запровадження. 

Міфи та правду про «репресивність українського законодавства», «мовні патрулі», «штрафи» та «утиски російськомовних» - читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY