detector.media
11.10.2019 17:42
«Громадське», «UA: Донбас» і «Громадське ТБ Донбасу» проведуть спільний телеміст
«Громадське», «UA: Донбас» і «Громадське ТБ Донбасу» проведуть спільний телеміст
14 жовтня телеканали «Громадське», «UA: Донбас» (філія Суспільного мовника) і «Громадське ТБ Донбасу» об’єднають студії Києва, Слов’янська та Сєвєродонецька в спільному телемості «Формула Донбасу».

Телеміст розпочнеться о 14:30 в ефірі трьох каналів. Журналісти ставлять за мету зібрати політиків, чиновників, військових, активістів і звичайних громадян і з’ясувати, чи чують українці одне одного в дискусії щодо умов закінчення війни на Донбасі. Також у телемості обіцяють прямі включення з київського мітингу противників упровадження формули Штайнмаєра.

«У питанні вирішення конфлікту на Донбасі і досі є спекуляції та нерозуміння. Під час телемосту ми хочемо почути думки тих, хто живе біля лінії фронту, а також політиків, що займаються темою Донбасу — побудувати діалог між людьми, які приймають рішення, і які від цих рішень залежать», — зазначає журналістка «Громадського» та ведуча київської студії телемосту Настя Станко.

Зв’язок із Сєвєродонецька забезпечуватиме команда «UA: Донбас», ведучий — Максим Бондарєв. «Телеміст — чудова можливість для нашої аудиторії отримати ширший фокус ситуації, почути політиків та відповідальних за зупинення війни чиновників з Києва. Адже наразі у наших ефірах, ми розкривали тему врегулювання війни виключно з регіональною прив'язкою», — коментує проєкт менеджерка департаменту регіонального мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України Ірина Цибух.

«Громадське ТБ Донбасу» мовитиме зі студії у Слов’янську. Ведучий — Олексій Мацука, головний редактор видання. «Українському суспільству бракує діалогу. Телеміст – це шанс почути один одного і знайти спільні рішення вирішення проблеми війни на сході. Телемарафон допоможе у Києві почути живі голоси тих за кого бореться сьогодні Україна», — вважає він.

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Немало російських ЗМІ позитивно оцінили підписання угоди, а в багатьох українських медіа та в соцмережах одразу заговорили про те, що це є «капітуляцією перед ворогом». Занепокоєння підписанням цієї угоди громадськість висловлювала й раніше. Наприклад, у вересні оприлюднили відкрите звернення громадськості до Зеленського щодо «формули Штайнмаєра».

1 жовтня під Офісом президента почали збиратися люди на акцію протесту проти «формули Штайнмаєра». Протести продовжилися 2 жовтня, а 3-го активісти оголосили про створення Руху опору капітуляції. Далі протести тривали майже щодня, а в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч протестувальників. Аналогічні акції відбулися практично в усіх обласних центрах та менших містах, таких як Нікополь, Славутич, Кременчук, Маріуполь, Краматорськ. Наступне віче заплановано на 14 жовтня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY